100% compleet
ZONNEDELEN

€90.025

geïnvesteerd

2.099 zonnepanelen in Slootdorp van ZonneStroo

Project voltooid
139 ZonneDelers

ZonneStroo

vr 03 Dec 2021

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

ZONNESTROO - 100%

Het doelbedrag voor ZonneStroo is behaald, dank aan alle ZonneDelers in dit project. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

OVER ZONNESTROO

Jandavid en Anita Stroo hebben in Slootdorp een gemengd bedrijf met een pluimvee- en akkerbouwtak en daarnaast nog een locatie in Venhuizen met pluimvee. Het bedrijf is in stappen steeds verder aan het verduurzamen. Dat is al jaren geleden begonnen met het bijvoeren van eigen tarwe in het pluimveevoer. Het bedrijf haalt de tarwe hiervoor van het eigen akkerbouwbedrijf en bij boeren in de regio, zodat de transporten zo kort mogelijk zijn.

Een aantal jaren terug zijn er 700 zonnepanelen aangelegd in Slootdorp, nu wordt een nog veel grotere stap genomen in het verduurzamen; er zullen verdeeld over de 2 locaties 2099 zonnepanelen bij komen. Ook komt er een buffervat voor warm water. Met dit warme water worden de stallen verwarmd waardoor er 70% bespaard gaat worden op gas. Daarnaast wordt er een SMPL Box™ aangeschaft. Dit is een Energiemanagementsysteem waarmee inkoop, het verbruik en – indien van toepassing – de verkoop van energie dagelijks slim en intelligent is geregeld. Bijvoorbeeld het aanmaken van voer voor de kippen of het ventileren in de uienschuur kan dan worden gedaan als er veel stroomproductie is van de zonnepanelen.

Jandavid en Anita Stroo:

jandavid_anita.jpg

PV-INSTALLATIE

ZonneStroo bestaat uit twee locaties, hier is in totaal ruimte voor 2.099 zonnepanelen. De ZonneRente wordt gekoppeld aan de 1.300 zonnepanelen op de locatie Slootdorp. Deze zonnepanelen hebben een totaal vermogen van 591,50 kWp. De zonnepanelen zullen naar verwachting jaarlijks 506.172 kWh zonnestroom produceren. Dat is genoeg voor het elektriciteitsverbruik van ongeveer 168 huishoudens!

overzichtzonnestroo.jpg

HOE WERKT HET?

Waarom 1 - hoe werkt het
Iedereen kan meedoen in het zonnedak!
Je kunt al meedoen vanaf €25,-
1 ZonneDeel levert gemiddeld 7,7 kWh stroom per jaar
WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt de opbrengsten van deze duurzame energie
Gemiddeld rendement van 3,5%, dit kan oplopen tot 5,0% voor ENGIE klanten
Ieder jaar wordt een 1/15de deel van inleg afgelost
WAAROM_03 project.png
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Jaarlijks ontvang je ZonneRente
Samen kunnen we Nederland verzonnen!
engie logo vierkant-2.png
Energieleverancier ENGIE is partner van het project en geeft je als ZonneDeler de mogelijkheid om naar hen over te stappen. Als klant van ENGIE is het rendement op je ZonneDeel hoger.

Overstappen naar ENGIE? Ga dan direct naar:

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit zonnedak. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnedak opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum, achterstellingovereenkomst en AFM document) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.